Edelstenen en hun werking
 
A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-R-S-T-U-V-W-Z
 

A

 

Naam

Werking

 

 

Agaat

Helpt bij maagklachten, epilepsie, oogkwalen, zwangerschapsproblemen, menstruatie problemen, krampen, faalangst, heimwee, haaruitval, vergiftiging, bedplassen. Geeft levenslust, versterkt het zelfvertrouwen, geeft moed, vergroot de vitaliteit, sterkt het hart en is ideaal voor kinderen met ADHD. helpt verder bij oogkwalen en epilepsie.

 

 

Agaat Botswana

Zoals bij de agaat, echter met wat extra werkingen.Ondersteunt bij de bevalling en de  groei van baby's en tal van kinderziektes. Het geeft bescherming en stimuleert bij kinderen het geestelijk groeien, Voor baby's, kinderen zijn erg gevoelig voor de steen.

 

 

Agaat, Mos

Helpt tegen oorontsteking, oorsuizingen, darmstoornis, griep, koortslippen en koorts. Bevordert het verloop van een zwangerschap en geeft rust. Stimuleert de wilskracht, werklust en uithoudingsvermogen, maakt ontvankelijk voor universele liefde en bevat intense aarde energie. Vergroot de vitaliteit van oudere mensen.

 

 

Almandien

De steen ondersteunt het hart bij de genezing na een hartinfarct operatie, helpt bij bleekheid, bloedarmoede, abnormale menstruatie, heeft een positieve invloed op de werking van de pancreas, de lever en de nieren en hij verbetert de energiedoorstroming van het zenuwstelsel. Hij vermindert onrust, prikkelbaarheid, oververmoeidheid en ondersteunt en sterkt de geestelijk vermogens. Almandien verdrijft angstgevoelens, schenkt de geest rust, versterkt de intuďtieve vermogens en brengt inzicht in relaties.

 

 

Amazoniet

Amazoniet heeft een kalmerende werking en helpt daarom bij stress, krampen, epilepsie, steenpuisten, oogklachten, huidproblemen, eczeem, schimmelziekte, gesprongen lippen, kloven in handen en voeten, jeuk, netelroos en gespannen zenuwen. Het sterkt tevens het hart.

 

 

Amberhars- Barnsteen

Er zijn twee soorten amber. De één is een versteende hars (barnsteen), de ander een geurend parfum dat uit brokken vet, welke uit de maag van walvissen komen, gewonnen wordt en duizenden euro's per kilo kost. Hier bedoelen we de versteende harssoort Barnsteen. Hij helpt bij gewrichtspijn, gewrichtsstramheid, keelaandoeningen, verkoudheden, bronchitis, krop, schildklierproblemen, pijnen, spijsverteringsproblemen, beginnende doofheid, geelzucht, krankzinnigheid, verzwakt denkproces, te laag intuďtieve vermogen. Hij reinigt en loutert de geestkracht, schenkt inzicht en verlicht de geest. Als amulet beschermt hij tegen negatieve invloeden, tovenarij en hekserij. Hij wordt verder gebruikt bij meditatie en contemplatie om de ziel op haar weg naar verlichting behulpzaam te zijn. Helderziendheid en het innerlijks gezichtsvermogen wordt erdoor gestimuleerd. Amber heeft een grote spirituele impact. Amber kan het beste zo dicht mogelijk bij de plaats waar de pijn zich voordoet gedragen worden, bijvoorbeeld als armbandje bij pijn in de handen, armen of schouders.

 

 

Amethist

De steen tegen hoofdpijn en migraine, slapeloosheid, spanningsmaagpijn, maagklachten, oogklachten, bloedarmoede, infecties, pijnlijke menstruatie, keelontsteking, bloedziekten, brandwonden en waterzucht. Behoedt voor onmatigheid, geeft kalmte, ontspant, geeft innerlijke rust en evenwicht. Ontspant de nek- en schouderspieren. De kans om van migraine af te komen is ongeveer 85%!!! het helpt tevens bij geestelijke en lichamelijke reinigingen. Ook tegen verdriet en heimwee is het een ideale steen. Wie moeilijk los kan laten en haatgevoelens heeft zou de steen zeker moeten dragen. Bij een teveel aan spanning kan de steen na een tijd spontaan breken.

 

 

Ametrien

Brengt innerlijke rust en helpt daarom goed bij gelatenheid en teveel aan energie. Het helpt ontspannen te blijven. Het is dus ideale steen bij nervositeit, een zwakke motoriek en allerlei klachten aan het zenuwstelsel. Tevens geschikt voor reiniging en vitalisatie van weefsel/cellen.

 

 

Apachetraan

Help bij angst en traumatische ervaringen, maakt bewust van verborgen blokkades en helpt oude pijn los te laten. verder helpt het bij koude handen en voeten, herstel van wonden, bevordert het de nachtrust, verheldert het spirituele leven en stimuleert de intuďtie.

 

 

Apatiet

Geeft motivatie en geestelijke flexibiliteit. Helpt bij artrose en kan herstellend werken bij botbreuken omdat het de celvernieuwing stimuleert. Het geeft rust bij een gehaast en druk leven en brengt openheid van geest.

 

 

Apofiliet

Door de aanwezigheid van het mineraal kalium wordt de stofwisseling van water in het lichaam op een positieve manier beďnvloed. Door een verbeterde energiestroom in de bijnieren worden zwaarlijvigheid en cellulitis verminderd en reuma en menopauzeproblemen sterk verminderd. tevens worden spieren en slijmvliezen versterkt. De calcium in de steen gaat ontkalking en tandbederf tegen en laat het breuken sneller genezen. het kan ook de zwangerschap ondersteunen en de borstvoeding verhogen. Alle geestelijke vermogens worden ondersteund en van negativiteit gezuiverd. De steen geeft helderheid in de zoektocht naar het hogere zelf.

 

 

Aquamarijn

Helpt goed bij hooikoorts en andere allergieën omdat het werkt op alle slijmvliezen in het hoofd. Verder helpt het bij problemen met de schildklier, voorhoofdsholte ontstekingen en pijnen, vastzittende hoest, tranende ogen, zenuwpijnen, leverklachten, maagklachten, en algemene keel klachten en allergie. Het helpt om te gaan met emoties en leert de drager te spreken vanuit het hart. Eczeem kan sneller genezen door de steen. Het houdt verder jeugdig en actief en geeft levensvreugde. Hoe zuiverder de steen, hoe minder kleur hij bevat!

 

 

Aragoniet

De steen voor uw geestelijke ontwikkeling, concentratie, nervositeit en stress. Het helpt de spieren op te bouwen en hun meer elasticiteit te geven. Verder schenkt de steen de drager meer moed en interesse.

 

 

Aventurijn

Helpt bij eczeem, wonden, neusbloeden, haaruitval, blozen, acne, hartklachten, overspannenheid, geďrriteerdheid en bij moeite met lichamelijke aanraking. De blauwe Aventurijn geeft tevens rust en zelfbeheersing. Het bevordert de groei bij kinderen.

 

 

 
B

Top

Naam

Werking

 

 

Barnsteen

helpt bij gewrichtspijn, gewrichtsstramheid, keelaandoeningen, verkoudheden, bronchitis, krop, schildklierproblemen, pijnen, spijsverteringsproblemen, beginnende doofheid, geelzucht, krankzinnigheid, verzwakt denkproces, te laag intuďtieve vermogen. Hij reinigt en loutert de geestkracht, schenkt inzicht en verlicht de geest. Als amulet beschermt hij tegen negatieve invloeden, tovenarij en hekserij. Hij wordt verder gebruikt bij meditatie en contemplatie om de ziel op haar weg naar verlichting behulpzaam te zijn. Helderziendheid en het innerlijks gezichtsvermogen wordt er door gestimuleerd.

Barnsteen heeft een grote spirituele impact. Amber kan het beste zo dicht mogelijk bij de plaats waar de pijn zich voordoet gedragen worden, bijvoorbeeld als armbandje bij pijn in de handen, armen of schouders.

De steen wordt vooral voor astma en bronchitis in combinatie gedragen met rutielkwarts. Geeft verlichting bij baby´s die tandjes krijgen.

 

 

Bergkristal

Helpt tegen oogkwalen, depressies, hartklachten, diarree, maag en darm kwalen, schildklieraandoening, voorjaarsmoeheid, hoofdpijn, buikkrampen, menstruatieklachten, wagen- en luchtziekte, rugklachten, duizeligheid, bloedingen en blaasontsteking. Het bevordert de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes en geeft innerlijk evenwicht. Na een ziekte of operatie kan het helpen het lichaam weer op kracht te brengen en te zuiveren. Kan ook goed verlichting brengen bij aardstraal klachten. Het is algemeen vitaliserend. De steen kan worden gebruikt om andere edelstenen weer op te laden en versterkt hun werking.

 

 

Beryl

Werkt tegen depressie, maagklachten, wagenziekte, zeeziekte en leverklachten. Werkt zeer ontgiftend. Brengt verder ook stabiliteit bij hoge lichamelijke of geestelijke belasting. Kan gunstig werken om heimwee te bestrijden en maakt doelgericht en efficiënt.

 

 

Bloedkoraal

Werkt vooral op de beenderen en is daarom tevens uitstekend geschikt bij  bloedarmoede, te kort aan ijzer maar ook bij steenpuisten, bloedingen, te kort aan moedermelk en hoge bloeddruk. Het helpt bij het tanden krijgen.

 

 

Botswana Agaat

Ondersteunt bij de bevalling en de  groei van baby's en tal van kinderziektes. Het geeft bescherming en stimuleert bij kinderen het geestelijk groeien, Voor baby's, kinderen zijn erg gevoelig voor de steen.

 

 

Bronziet

Brengt innerlijke rust, vooral in een moeilijke levensfase. Het versterkt dan ook de zenuwen en helpt mede daardoor om rustig te blijven bij conflicten en extreme situaties. Ideaal dus voor ouders en mensen met explosieve agressie. Het is tevens ontkrampend.

De perfect steen voor kinderen en ouders met kinderen met ADHD

 

 

 
C

Top

 

Naam

Werking

 

 

Calciet

Brengt verlichting bij maagzuur problemen en overgevoeligheid. Het normaliseert het hartritme. Helpt om liefdevol te handelen en zichzelf te accepteren. Het is het lichtpunt in een ziekenkamer.

 

 

Carneool

Bevordert de bloedstolling en de spijsvertering. Het verhoogd een te lage bloeddruk (dus niet dragen bij hoge  bloeddruk!!!), krampen, koorts, nachtmerries, suikerziekte, neiging tot spataderen, oorontstekingen, aangezichtspijn, fantoompijn spierpijn, darmstoornissen en ontlast gal en darmen. Werkt uitstekend bij bloedarmoede en maakt vaak een einde aan suikerziekte als dit in combinatie is met het dagelijks eten van verse ui of een goed kruid. Verder is het kalmerend en verwarmend.

 

 

Chalcedoon

Heeft invloed op alle elementen van de ademhalingswegen, stembanden en heesheid, geneest wonden, overspannenheid, versterkt de milt en de longen. Werkt tegen schildklierproblemen, eczeem, acne, winterhanden en voeten. Geeft extra energie voor een snellere genezing na een wond of operatie. Beschermt tegen beroertes, helpt kinderen bij het alleen zijn, helpt vrouwen bij de overgang en geeft troost bij verdriet.

 

 

Charoiet

Gaat ontkalking en tandbederf tegen en is ondersteunend tijdens de zwangerschap. Het bevorderd borstvoeding, help bij klachten aan de nieren en zwaarlijvigheid, geeft inzicht in jezelf en brengt wilskracht. het reinigt de geest en is de ideale steen als u gaat mediteren.

 

 

Chrysocolla

De steen is kan nuttig zijn bij de bestrijding tegen kanker in combinatie met een normale therapie. het gaat gasvorming tegen, is bloeddrukverlagend, stilt buikkramp en menstruatiepijn, helpt bij de ziekte van Crohn, reuma, rugpijn en spit. Het kalmeert de darmzenuwen. Het helpt om gevoelens te uiten en is daarom goed voor erg emotionele mensen. Ideaal dus om schuld en angstgevoelens te overwinnen. Bevordert de tolerantie.

 

 

Chrysopraas

Kalmeert het hart en de zenuwen en versterkt het denken. Het bevordert de vruchtbaarheid, verlicht klachten in het onderlichaam en helpt bij gewrichtsziekten, hartkrampen, bloedingen, onrust, lever en alvleesklierklachten, nervositeit, seksuele spanning en vermindert een minderwaardigheidsgevoel. Sterkt de ogen en het verstand en de helderheid, normaliseert de bloeddruk en helpt geestelijk te groeien en verlicht aanpassingsproblemen.

 

 

Citrien

Werkt op het denkvermogen en helpt dus goed bij concentratie problemen. Uitstekend bij examenvrees en faalangst. Verder helpt het tegen depressies, suikerziekte, hoge bloeddruk bij suikerziekte, lichaamsgeuren, zwaarmoedigheid, gebrek aan vitaliteit, vermoeidheid, ondersteund de bloedcirculatie en maakt het vrolijk.

 

 

 
D

Top

 

Naam

Werking

 

 

Dolomiet

Dolomiet werkt erg goed tegen faalangst en het versterkt je lichaam en geest. Het sterkt de zenuwen en ontspant de spieren, bevordert een goede bloedsomloop en sterkt het hart. Het is de perfecte steen om je lichaam te reinigen.

 

 

Dumorturiet

De drager leert het leven lichter te nemen, het geeft moed en helpt positief te blijven en van het leven te genieten. De steen bij uitstek bij angstaanvallen, epilepsie, darmstoornissen, stress en nervositeit.

 

 

 
E

Top

 

Naam

Werking

 

 

Epidoot-Unakiet

Een prima steen voor het gevoel. Het geeft geduld, helpt bij leerproblemen, zware ziektes, en klachten aan het immuunsysteem, zoals HIV and AIDS, helpt tegen infecties, herstel na ziekte, gebrek aan conditie, galtekort, braakneigingen en wilszwakte. Versterkt de maag, de lever, de geest en geeft geduld. Helpt dromen te verwezenlijken en vergroot het prestatievermogen.

 

 

 
F

Top

 

Naam

Werking

 

 

Flint (vuursteen)

De steen werkt algemeen versterkend en regenererend en is uitermate goed voor je beendergestel, nagels en gebit. Hij reguleert de hormoonhuishouding, ontslakt de nieren, maakt praktisch en inventief, innovatief, schenkt heldere ideeën, brengt het hoofd tot rust, sterkt de zenuwen, helpt te ontspannen, helpt je de dingen los te laten en oud verdriet af te voeren, helpt de juiste keuzes te maken, maakt je trouw aan jezelf, geeft balans en helpt frigiditeit te verdrijven. Verder kan hij ondersteunend werken in moeilijke situaties. De perfecte steen om je aura te reinigen.

 

 

Fluoriet

Prima steen bij studie omdat het de concentratie verhoogd. Helpt verder bij nek en schouders problemen, elleboog klachten, tand problemen, stofwisselingsproblemen, artritis, spataderen en brengt innerlijke rust maar trekt ook energie aan.

 

 

 
G

Top

 

Naam

Werking

 

 

Gyrasol Opaal

Helpt het verborgen bewustzijn naar boven te brengen, geeft helderheid en innerlijke vrede. Werkt goed bij klachten aan de  lymfeklieren en kan gewoontespanningen oplossen.

 

 

Granaat

Helpt bij stress, overspannenheid, hartritme stoornissen, hartruis, ontstekingen, lever en miltkwalen, bloedarmoede, doorbloedingsstoornissen, ziekte van de geslachtsorganen, futloosheid en vermoeidheid. Vergroot de seksuele lust en bevordert de vruchtbaarheid. Bevorderd helderziendheid, doorzettingsvermogen, geeft zelfvertrouwen, troost bij depressie en versterkt de wilskracht. Niet geschikt voor agressieve en driftige mensen!!!!

Mag NOOIT samen met andere stenen gedragen worden. Dit kan hartkloppingen en andere vervelende reacties tot gevolg hebben.

   
 
H

Top

 

Naam

Werking

 

 

Heliodoor

Helpt (door de aanwezigheid van uranium) bij impotentie, ondersteunt de werking en de energieoverdracht van de pancreas en werkt goed tegen suikerziekte. Hij helpt bij het verwerken en verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Verder stimuleert hij de spieren en verhelpt hij bloedarmoede. Heliodoor steunt de geest, geeft energie, verheldert de geest, geeft weerstand, stimuleert spirituele groei en zorgt voor kracht en uithoudingsvermogen. De steen is licht radioactief; het is dan ook aan te raden heliodoor niet 's nachts te dragen en ook niet langer dan nodig. Mensen die gevoelig zijn voor energie en straling of mensen met kanker of een verstoord immuun systeem, kunnen beter geen heliodoor dragen.

 

 

Heliotroop

Werkt sterk op alle organen onder het middenrif; lever, maag, milt, pancreas. Het is daardoor goed bij bij tandvleesbloedingen. Het kan de bevalling vergemakkelijken.

 

 

Hematiet

Helpt bij bloedarmoede, bloedingen, krampen in de benen, spataderen, blaas en nierklachten, hersenvliesontsteking, ischias, virusinfecties, winterhanden en voeten, eetstoornissen en vermoeidheid. Bevordert herstel na een ziekte en ontspant. Het geeft kracht en moed, laat je aarden, geeft je zelfvertrouwen en een rustige slaap met goede dromen.

 

 

Howliet

Voorkomt tandbederf en beďnvloedt de vorming van nieuwe tanden. Hij helpt bij ontstoken mondslijmvliezen, keelontsteking, zweren, blaren, maagpijn, spijsverteringsproblemen, stress nervositeit, vetzucht, onevenwichtigheid, angsten, twijfel, ontkalking, botbreuk, te weinig moedermelk en heeft in het algemeen een gunstige invloed op de zwangerschap. Howliet is een grote steun bij het zoeken naar zelfkennis en innerlijke rust. Hij brengt kennis en evenwicht op een hoger niveau. Hij stimuleert de aandacht en liefde voor het innerlijke leven.

 

 

 
I

Top

 

Naam

Werking

 

 

Indigoliet (Blauwe Toermalijn)

Indigoliet heeft dezelfde goede eigenschappen als alle andere toermalijnen (zie aldaar). Het aanwezige magnesium voegt er echter een extra werking aan toe. Hij verbetert de stofwisseling in het algemeen en gaat ontkalking en demineralisatie tegen. Verder helpt hij bij constipatie, ontsteking van de dikke darm, maakt hij vruchtbaar, bevordert een positief verloop van de zwangerschap, bedwateren, prostaatontstekingen, pijn, zenuwontstekingen en wratten. Hij versterkt het immuniteitssysteem en beschermt alle lichamelijke functies. Indigoliet werkt ontspannend en stimuleert tot creativiteit, liefde, trouw, toewijding, geduld en biedt geestelijke bescherming.

Hij geeft rust tijdens meditaties. Tijdens het dragen van indigoliet kan een gevoel van verkoeling ontstaan, veroorzaakt door de intense blauwe kleur. Het is in deze steen niet altijd duidelijk te zien of de energieën volledig zijn opgenomen, omdat verkleuring niet altijd zichtbaar is. Omdat de indigoliet directe invloed heeft op het zenuwstelsel, kan men zich van een goede nachtrust verzekeren door de steen onder het hoofdkussen te leggen.

 

 

 
J

Top

 

Naam

Werking

 

 

Jade

Zuivert het bloed. Helpt bij nierkwalen, maagzuur, maagproblemen, knieaandoeningen, bedplassen, onpasselijkheid tijdens de zwangerschap, onrustig hart, spijsverteringsproblemen, nervositeit, blaasklachten, reuma en oogproblemen. Het is de steen van vrede en wijsheid en beschermt tegen ongeluk.

 

 

Jaspis

Helpt bij blaasaandoeningen, epilepsie, maag- lever- en nierkwalen, gebrek aan wilskracht en werkt uitstekend tegen galstenen. Verlicht de bevalling en zwangerschapsbraken. Beschermt tegen beroertes en het boze oog en is bekend als gelukssteen. Het is de beste steen om te aarden. Er zijn verschillende soorten jaspis, de werking is bijna gelijk voor alle soorten.

 

 

 
K

Top

 

Naam

Werking

 

 

Kunsiet

Helpt bij epilepsie, evenwichtsstoornissen, hysterie en brengt evenwicht tussen geest en hart. Werkt prima bij jalousie en leert kinderen zich aan te passen. Helpt onaangename verplichtingen te voldoen.

 

 

 
L

Top

 

Naam

Werking

 

 

Labradoriet

Helpt bij botontkalking, osteoporose, groeistoornissen, opvliegers en overspannenheid. Stimuleert verder de organen die bij de meeste van ons nog slapende zijn. Is dus de steen om paranormale gaven te ontwikkelen. Het herstelt tevens de aura. Het geeft zelfvertrouwen en helpt een drugs- en alcohol verslaving te overwinnen. het is de steen bij uitstek bij negativiteit en helpt een realistische kijk op het leven te geven.

 

 

Lapis Lazuli

Vriendschapssteen, schenkt naastenliefde en geeft mensenkennis. Werkt vooral op de keelstreek en is daarom goed bij o.a. bronchitis en amandel problemen. Werkt verder bij allergie, slapeloosheid, angst, epilepsie, depressies, overspannenheid, nagelbijten, roos, haaruitval, ontstekingen, eczeem, menstruatieklachten, wratten, koorts, hoge bloeddruk, te weinig zuurstof in het bloed, nachtmerries en examenvrees.

 

 

Larimar (Steen van Atlantis)

Helpt de zelfgenezende krachten te activeren. Helpt verder bij gewrichtsontstekingen en ophopingen in aders en slagaders. Stimuleert de hersenen is goed tegen spierverhardingen, ischias en spit in de rug. Versterking en groei. bij beenderenbreuken en groeistoornissen. De steen wordt direct op de pijnlijke plek geplakt, ook op het gips. Kinderen in de groeifase profiteren extra van de Larimarenergie.

Tegen energieblokkades, vooral in de borststreek, de keel en het hoofd. Larimar opleggen is altijd succesvol. Masseer met de steen uw aura en leg hem op alle chakra‘s. Angst, leed en onderdanigheid kunnen oplossen. Dramatische levensveranderingen verliezen hun betekenis, het is de steen bij uitstek om door veranderingen heen te helpen.

 

 

 
M

Top

 

Naam

Werking

 

 

Maansteen

Helpt bij maagklachten, menstruatiestoornissen, waterzucht, futloosheid en verstopping. Versterkt het voortplantingsmechanisme in de onderbuik en werkt daarmee uitstekend tegen onvruchtbaarheid. Neemt spanningen weg bij stress, onrust en angst. Het beschermt reizigers.

 

 

Magnesiet

Versterkt hart en lever, helpt bij spanning , overgewicht, stilt de eetlust, vochtophoping, pijn, klachten in de overgang, problemen bij de stoelgang, zwakke maagwand, milt en stofwisseling problemen. Werkt op de stofwisseling. Geeft het gevoel voor humor terug.

 

 

Magnetiet

Werkt door de magnetiserende werking op het spier- en zenuwstelsel. Dus bij: spierpijn, spit, hernia, ischias, gewrichtspijnen, rugklachten, tennisarm, spierverrekking, spierontsteking, spierpijnen, kneuzing, aangezichtspijn, pijnlijke menstruatie en koorts. Werkt ook uitstekend tegen gordelroos. Het is een uitstekende pijnstiller. Let op: Magnetiet helpt niet bij reuma (zie daarvoor malachiet). Geeft tevens inzicht in moeilijke situaties.

 

 

Malachiet

Geeft in veel gevallen uitstekende resultaten bij reuma, astma, hartkramp, artritis, onregelmatige menstruatie, menstruatiepijnen, gewrichtspijnen, hernia , ischias, oogaandoeningen, wonden, kiespijn, vergiftiging en epilepsie. Helpt bij kanker in het beginstadium en schade t.g.v. straling. Bevordert de creativiteit en helpt bij oplossen van problemen. Helpt in contact te komen met de spirituele gave.

 

 

Mokaiet

Zuivert lever en milt, geeft vitaliteit, versterkt het immuunsysteem en kan helpen bij HIV en AIDS, geneest wonden. Geeft flexibiliteit en levendigheid en is een goede meditatiesteen.

 

 

Moldaviet

Vooral een meditatiesteen en helpt bij het verwerken van ervaringen. het helpt materialistische mensen en helpt bij ogenschijnlijk onoplosbare problemen. Het is ondersteund tijdens een genezingsproces, griep, astma en bronchitis.

 

 

Markasiet

Markasiet is wat chemische samenstelling betreft, gelijk aan de pyriet, echter is de opbouw van kristallen anders. Een zeer goede steen bij tal van onduidelijke ziektebeelden en symptomen, angsten en bij aandoeningen aan de luchtwegen. Het werkt ontgiftend, met name voor de lever, krampwerend en ontspannend. De steen helpt verder om zelferkenning te vinden, brengt de eigen wensen naar boven en stelt ons open voor onszelf en elkaar. Het maakt eerlijk en schenkt vrijheid van geest en helpt geheimen en herinneringen te bewaren. Een kruinchakra steen die de werking van de navel en keelchakra ondersteunt.

 

 

Mosagaat

Helpt tegen oorontsteking, oorsuizingen, darmstoornis, griep, koortslippen en koorts. Bevordert het verloop van een zwangerschap en geeft rust. Stimuleert de wilskracht, werklust en uithoudingsvermogen, maakt ontvankelijk voor universele liefde en bevat intense aarde energie. Vergroot de vitaliteit van oudere mensen.

 

 

 
N

Top

 

Naam

Werking

 

 

Nefriet

Door de aanwezigheid van calcium is de nefriet een edelsteen die gebruikt kan worden bij alle problemen van ontkalking, breuken en ontwikkeling van het skelet. Het aanwezige magnesium ondersteunt bij calciumstofwisseling en verhindert demineralisatie. Hij helpt goed bij bedwateren. Hij ondersteunt de zwangerschap en stimuleert het op gang komen van de borstvoeding. Hij kan het verouderingsproces positief beďnvloeden. Hij werkt gunstig bij darmklachten, ontsteking aan de darmen en  constipatie. Door de aanwezigheid van het ijzer wordt eveneens de calciumopname gestimuleerd. Hij helpt bij bloedarmoede en verhoogt de mogelijkheden van volledig herstel na ziekte. Hij verzacht bij menstruatieproblemen.

Hij heeft aanzienlijke rustgevende en kalmerende eigenschappen, zowel fysiek als emotioneel. Hij is in staat het gevoelsleven te ordenen en het evenwicht volledig te herstellen. Hij is een symbool van vrede en rust.

Nefriet neemt geen negatieve invloeden op en straalt onafgebroken genezende en harmonische trillingen uit. Hij is een symbool van de natuurlijke harmonie van vorm, geest en spiritualiteit. Hij reinigt alle verbindingen met de spirituele wereld.

 

 

 
O

Top

 

Naam

Werking

 

 

Obsidiaan, Mahonie

Helpt bij angsten, fobieën, panieksituaties, hoge bloeddruk, maag- en darmklachten, infecties, verkoudheid, griep, kramp en geestelijke vermoeidheid. Versterkt het gezichtsvermogen en werkt daarom tegen alle oogziekten zoals bijvoorbeeld staar. Helpt de huid herstellen na verwondingen, is goed voor het skelet en de ruggenwervels en verbeterd de functie van de eierstokken en teelballen. Bevordert de energiestroom en standvastigheid en helpt de blik naar binnen te richten en laat scherp zien.

 

 

Obsidiaan Sneeuwvlok

De eigenschappen van boven, echter met wat toevoegingen. Goede steen bij tal van oogziekte, zoals grijze staar en tranende ogen, vermindert pijn en spanningen, heft blokkades op en werkt ontspannend bij onrust. Versterkt het inzicht, helpt oude pijnen en traumatische ervaringen te verwerken.

 

 

Olivijn (Peridoot)

Helpt bij wratten, luchtpijpaandoeningen, rugklachten, haaruitval en prostaatproblemen. Werkt verder zeer sterk op de menstruatiecyclus en op alle organen die daarop betrekking hebben. Geeft levenskracht. Beschermt verder tegen beroertes, is goed voor het hart en de ogen. Geeft inspiratie en energie. Prima steen tegen kwade invloeden omdat het beschermd tegen uitputting door anderen!

Mag NOOIT samen met andere stenen gedragen worden, zelfs niet met bergkristal. Dit kan hartkloppingen en andere vervelende reacties tot gevolg hebben. 

 

 

Onyx

Versterkt de botten, het gebit en het gehoor en is dus goed bij doofheid, oorsuizen en de ziekte van Meničre. Ondersteunt de lichaamseigen afweerkrachten, en helpt bij problemen met de haren, de huid, de zenuwen, het hart en de alvleesklier, piekeren en onrust. Geeft innerlijke kracht, weerstand en succes in zaken en vriendschap. Het verhoogt de spirituele inspiratie.

 

 

Opaal Gyrasol

Helpt het verborgen bewustzijn naar boven te brengen, geeft helderheid en innerlijke vrede. Werkt goed bij klachten aan de  lymfeklieren en kan gewoontespanningen oplossen.

 

 

Opaal vuur

Bij griep, verkoudheid en gebrek aan energie. Verheft het normale bewustzijn tot een kosmisch bewustzijn. Sterkt het innerlijke wezen.

 

 

 

Opaliet (groen)

Deze steen brengt innerlijke rust en vrede en is zeer geschikt om slaapstoornissen te verminderen. Ook een zeer geschikte steen om stress en nervositeit tegen te gaan en harmonie te bevorderen. Helpt om ruzie te sussen.

 

 

 
P

Top

 

Naam

Werking

 

 

Parel en Parelmoer

Door de grote hoeveelheden calcium die in de parel en in parelmoer aanwezig zijn, is hij het ideale middel om tandbederf en ontkalking tegen te gaan. Hij kan de genezing van allerlei botbreuken bevorderen. Het is goed een parel of parelmoer te dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Ook zijn ze heel effectief bij bepaalde vormen van reuma. Ze werken goed bij problemen met de luchtwegen en astma-aanvallen. Ze verbeteren de  longfunctie en vergemakkelijkt de ademhaling.

De parel en de parelmoer tonen ons hoe we kunnen loskomen van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen. Ze stimuleren de innerlijke groei en het besef van onze unieke mogelijkheden. Ze zijn in staat sterke emoties op te slorpen, zodat iemand verlost kan worden van een groot verdriet. Door deze eigenschap zal de parel of de parelmoer, zichzelf opofferen en eraan ten onder gaan, wat te merken is als parels en parelmoer hun glans verliezen.

De parel en de parelmoer zijn het symbool van inwijding en van het proces waar door opoffering een hogere geestelijke liefde bereikt wordt. Ze brengen de boodschap van transformatie in alle eenvoud en zuiverheid.

 

 

Peridoot (Olivijn)

Helpt bij wratten, luchtpijpaandoeningen, rugklachten, haaruitval en prostaatproblemen. Werkt verder zeer sterk op de menstruatiecyclus en op alle organen die daarop betrekking hebben. Geeft levenskracht. Beschermt verder tegen beroertes, is goed voor het hart en de ogen. Geeft inspiratie en energie. Prima steen tegen kwade invloeden omdat het beschermd tegen uitputting door anderen!

Mag NOOIT samen met andere stenen gedragen worden, zelfs niet met bergkristal. Dit kan hartkloppingen en andere vervelende reacties tot gevolg hebben.

 

 

Petaliet

Helpt inzicht te krijgen in de eigen emoties. Werkt enorm goed bij zenuwpijn en oogziekten.

 

 

Pietersiet

Werkt bij onderdrukte gevoelens, spanningshoofdpijnen en darmgassen. Brengt innerlijke stabiliteit in drukke periodes en helpt alles te kunnen overzien. Ondersteunend bij  onverwerkte emoties en uitzichtloze situaties.

 

 

Prehniet

Werkt bij vetophoping, aderverkalking, spijsvertering, spierverlamming, chronische keelontsteking en gasvorming. Prima hulp bij het afvoeren van afvalstoffen uit het bloed bij het ontgiften door nieren en blaas. Het heeft een beschermende werking tegen invloeden van buitenaf en een reinigende werking op lichaam en geest, hierdoor wordt lichaamsenergie versterkt. Geeft rust en is een goede hulp bij meditatie- en visualisatieoefeningen. Het versterkt de intuďtie en helpt om vergeten dromen te herinneren. Prima steen om lucide te worden en het vals ontwaken onder controle te krijgen. Helpt ook om zichzelf te accepteren en kan helpen bij het vinden van een oplossing tijdens en in moeilijke situaties.

 

 

Pyriet

Werkt op de luchtwegen en is daardoor goed tegen keelontsteking, hoesten, ontstoken amandelen, griep, verkoudheid, bronchitis, hoge koorts, abnormale en pijnlijke menstruatie, zweren en abcessen. Vergroot de weerstand van het zenuwgestel en versterkt de spieren. Goed bij intense meditatie.

 

 

Pyroop

Pyroop heeft alle goede eigenschappen van granaat in zich, maar door de aanwezigheid van de elementen aluminium en magnesium wordt er een aantal eigenschappen aan toegevoegd. Pyroop werkt op de energiedoorstroming van het zenuwstelsel en  zorgt voor een optimale bloeddoorstroming naar alle delen van het lichaam. Hij ondersteunt de werking van de pancreas, de lever en de nieren. Hij stimuleert het functioneren van de eierstokken en de teelballen. Hij is een goede remedie tegen oververmoeidheid. Hij verbetert de calciumstofwisseling en helpt ontkalking tegen te gaan. Hij helpt darmstoornissen op te heffen en verhindert constipatie. Hij vermindert de  pijn bij zenuwontstekingen en artrose.

Pyroop helpt de verkrampte geest tot rust te komen en geheel te ontspannen. Hij geeft   kracht bij zware intellectuele arbeid en voorkomt onrust en prikkelbaarheid. Hij sterkt het verstand en inspireert. Hij geeft inzicht in problemen en helpt oplossingen te vinden.

Hij versterkt de intuďtie, geeft helder inzicht en ondersteunt de zoektocht naar begrip en verlichting. Het is de steen van standvastigheid, het zoeken in occulte gebieden en het positief denken. Pyroop geeft iemand de kracht om zichzelf te zijn en zijn spirituele weg te vinden.

 

 

 
R

Top

 

Naam

Werking

   
Rhodochrosiet

Versterkt het hart en de longen, werk kalmerend, is goed bij een tekort aan gal, futloosheid, maagzweren, impotentie, futloosheid, ziekte van Parkinson en multiple sclerose, werkt tegen onrust en verwarring, tegen nachtelijke angsten, artrose en artritis. Is evenwichtscheppend, versterkt het zelfvertrouwen, beschermd mediamieke mensen en verhoogt de creativiteit en de intuďtie.

 

 

Rhodoniet

Werkt uitstekend bij geestelijke oververmoeidheid en stuipen, hoge bloeddruk, schildklier klachten, een zwak geheugen, en is daarom ook ondersteund bij geestelijke processen. Prima steen voor voor prikkelbare en verlegen mensen.

 

 

Robijn

Werkt versterkend op het bloed en is tegen bloedziekten zoals bijv. leukemie. Werkt verder bij vermoeidheid, hoge koortsen, buikkramp, suikerziekte, syndroom van Down, melancholie en voorkomt miskramen. Werkzaam op alle velden van bestaan en energie, versterkt de intuďtie, ontwikkelt het hoger denken en geeft moed.

 

 

Robijn - Zoiziet

Werkt bij een te zwakke hartslag, krampen in onderbuik, beschermd tegen miskramen, werkt vitaliserend, geeft moed en wilskracht.

 

 

Rookkwarts

Kalmeert en stabiliseert. Versterkt de concentratie, hart en nieren. Vergroot de vruchtbaarheid en beďnvloedt het onderlichaam en voortplantingsorganen. Voert negatieve energie af , geeft kracht om wensen en dromen waar te maken, helpt te verbinden met de aarde, beschermt tegen ondoordacht handelen, versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel. Helpt verder bij het stoppen met roken en biedt bescherming tegen zelfmoordneigingen.

 

 

Rozekwarts

Helpt bij heimwee, pijn, duizeligheid, bloedziekten, hart- en bloedsomloop stoornis, leverkwalen, nierkwalen, puberteit problemen, jaloezie, diarree en buikkrampen bij baby's. Vergroot de creativiteit, geeft fantasie, geestelijke groei en bevordert de liefde, zelfrespect, kunst en scheppend denken. Bedaart verder opvliegerige mensen en is een prima steen voor kinderen.

 

 

Rubelliet

De rubelliet draagt alle eigenschappen en mogelijkheden van beril in zich. Door het element mangaan krijgt de rubelliet er een aantal specifieke eigenschappen bij; hij ondersteunt en geeft verbetering bij een krachteloos gevoel, vooral bij het opstaan. Hij verbetert neusverkoudheden en astma-aanvallen. Hij stimuleert de genezing van huid- problemen en vermindert krampen. Door de aanwezigheid van het element lithium kan niersteenvorming verminderd worden. Huidjeuk en -uitslag kunnen geheel verdwijnen. Pijn door reuma kan verminderen en het slaappatroon verbeteren.

Deze edelsteen ondersteunt de geest bij energiestoornissen. Hij verbetert gedrags- stoornissen en humeur. Jonge kinderen met een labiel karakter en grote onrust geeft hij standvastigheid. Bij ouderen gaat het verlies van kritische geest, onverschilligheid en verminderde hersenwerking tegen. Hij helpt bij neerslachtigheid, overgevoeligheid en willoosheid. Hij leidt strijdlust in goede banen, vermindert prikkelbaarheid, verlegenheid en geheugenstoornissen. Hij versterkt het optimisme en de dynamiek.

De rubelliet is een energiegevende edelsteen die bij voorkeur op de hoogte van het hart wordt gedragen. Ook hier geldt de regel dat bij vlekken op de huid de steen te sterke energie afgeeft en dus beter 's nachts niet gedragen kan worden. Ook kan van rode toermalijn een tinctuur gemaakt worden, die gedronken of aan planten gegeven kan worden. De steen kan als hij uitgewerkt is scherpe kantjes krijgen. Let dus goed op, vooral wanneer hij door kinderen op de huid wordt gedragen; het is dan beter om de steen in een lapje katoen te wikkelen.

 

 

Rutielkwarts

Helpt bij bronchitis, astma, keelontsteking en andere aandoeningen van luchtweg- en oorontsteking, cara ziektes, maakt slijm in de keel, verstevigt de rug, sterkt de zenuwen en voert alle onreine en overtollige stoffen af. Herstelt de cellen in het lichaam, kan helpen bij seksuele problemen, lost blokkades op, werkt verhelderend, geeft nieuwe ideeën en wilskracht. De steen werkt ondersteunend bij mensen die willen stoppen met roken.

 

 

 
S

Top

 

Naam

Werking

 

 

Saffier

Werkt bij oogziekte, abnormale bloeduitstortingen, angina, overmatig transpireren, geestesziektes, opvliegendheid, nervositeit, slapeloosheid, gewrichtspijn, reumatiek en zenuwpijn. Weert zwarte magie af, beschermd tegen valse vriendschappen en geeft trouwe liefde. Prima steen voor de keel chakra.

 

 

Schorl

Door de aanwezigheid van ijzer is hij in staat bloedarmoede te voorkomen. Hij bespoedigt herstel na ziekte. Het aluminium in de steen stimuleert het zenuwstelsel, waardoor slapeloosheid, oververmoeidheid, onrust en prikkelbaarheid overgaan. Hij ondersteunt een goede werking van de pancreas, de lever, de spieren en de nieren. Hij verbetert de energiestroom naar de eierstokken en de teelballen en heeft daardoor een positieve invloed op de geslachtsorganen. Het aanwezige borium helpt tegen allerlei besmettingen, keelontsteking, maagslijmvliesontsteking en slechte spijsvertering. Het silicium in schorl herstelt de huid en verhelpt problemen met de nagels en haaruitval. Hij brengt de bloeddruk in evenwicht en heeft een gunstige invloed op de  cholesterolspiegel. Hij helpt ontkalking voorkomen en verbetert problemen met de luchtwegen. Schol heeft de eigenschap om spanningen en relativiteit af te voeren naar de aarde. Van alle zwarte stenen heeft hij de grootste geneeskracht.

De schol beschermt tegen ongunstige invloeden uit de omgeving en herstelt het persoonlijk evenwicht. Hij geeft doorzettingsvermogen, sterkt de wilskracht en helpt tegen allerlei angsten.

De steen is het symbool van eeuwigheid en onvergankelijkheid; als rouwsieraad werd hij gedragen om het vertrouwen in een volgend leven te versterken. Hij activeert de 'meester' in iemand en leidt tot het absoluut 'zijn' in al zijn verschijningsvormen. Het is een heilige steen waarin de mens de kosmische kracht herkent en ervaart.

Schorl wordt ook nog gebruikt voor een aantal andere doeleinden. Zo heeft hij het vermogen om elektrische leidingen en apparaten te ontstoren. Zwarte toermalijn of schol aangebracht op elektrische apparatuur voorkomt de schadelijke effecten van de straling. Zo kunnen enkele kleine kristallen in de meterkast elektrische apparaten en vooral stopcontacten ontstoren. Door in treinen, auto's, boten en vliegtuigen een schol te dragen kan de negatieve invloed van kunststoffen, die meestal statisch-elektrisch geladen zijn, worden tegengegaan. Ook in betonnen gebouwen waarin veel synthetische materialen verwerkt zijn kunnen mensen problemen krijgen, doordat het aura verstoord wordt. Hiertoe legt men de stenen bij voorkeur in de vier hoeken van de ruimte, waarin men zich het meest bevindt; of de steen kan (als sieraad) gedragen worden. Door stenen op de juiste plaatsen te leggen, kunnen negatieve aardstralen voor een groot deel verminderd worden. Schorl is ook een steen die bescherming biedt tegen alle vormen van radioactieve straling: van een röntgenfoto tot een ramp waarbij radioactiviteit vrijkomt.

 

 

Smaragd

Bij oogklachten, epilepsie, grijze staar en slechte ogen, zwak geheugen, algemene gezichtsvermogen problemen, bijnieren klachten, hoge bloeddruk, krampachtig hoesten, nachtmerries en overgevoeligheid aan de luchtwegen. Stimuleert de liefde, geeft inzicht in de eigen problemen en is goed voor kinderen met leerproblemen. Overal waar het evenwicht is verstoord, helpt de smaragd dit weer terugbrengen. Een prima steen voor vrouwen die zwanger willen worden.

 

 

Serpentijn

Vermindert agressie, stemmingswisselingen, helpt bij hartritmestoornissen, nier- en maagklachten en werkt algemeen ontkrampend. Het is verder goed tegen zwangerschapsstrepen, bij spierverlamming, zenuwtrekken en vermoeidheid door te lang staan.

 

 

Sneeuwkwarts

Voorkomt alle vormen van reisziekte, zoals wagenziekte, lucht en zeeziekte, regelt de stofwisseling en is goed voor de longen, darmen, huid en zenuwen. Tevens versterkt en ontwikkeld het de innerlijke kracht.

 

 

Sneeuwvlok obsidiaan

Goede steen bij tal van oogziekte, zoals grijze staar en tranende ogen, vermindert pijn en spanningen, heft blokkades op en werkt ontspannend bij onrust. Versterkt het inzicht, helpt oude pijnen en traumatische ervaringen te verwerken.

 

 

Sodaliet

Werkt uitstekend tegen ontsteking, hoge bloeddruk, waterzucht, dikke enkels, oorsuizen, duizeligheid, zenuwziekten, oververmoeidheid en ontregelde hartslag. Helpt verder bij angst en schuldgevoelens, brengt evenwicht en maakt ijverig. De steen moet op het hart worden gedragen.

 

 

Steen van Atlantis(Larimar)

Helpt de zelfgenezende krachten te activeren. Helpt verder bij gewrichtsontstekingen en ophopingen in aders en slagaders. Stimuleert de hersenen is goed tegen spierverhardingen, ischias en spit in de rug. Versterking en groei. bij beenderenbreuken en groeistoornissen. De steen wordt direct op de pijnlijke plek geplakt, ook op het gips. Kinderen in de groeifase profiteren extra van de Larimar energie. Tegen energieblokkades, vooral in de borststreek, de keel en het hoofd. Larimar opleggen is altijd succesvol. Masseer met de steen uw aura en leg hem op alle chakra‘s. Angst, leed en onderdanigheid kunnen oplossen. Dramatische levensveranderingen verliezen hun betekenis, het is de steen bij uitstek om door veranderingen heen te helpen.

 

 

Stilbiet

Door de aanwezigheid van het element calcium is het een steen die gebruikt kan worden tegen ontkalking, tandbederf, botbreuken en osteoporose bevorderen. Stilbiet ondersteunt de zwangerschap en bevordert de melkaanmaak bij borstvoeding. Het aanwezige aluminium stimuleert de functie van de pancreas, lever en nieren en een juiste samenstelling van het bloed. Stilbiet ondersteunt de goede werking van de teelballen en de eierstokken. Hij waarborgt de energiedoorstroming van het zenuwstelsel. Door het element silicium bevordert hij het herstel van de huid. Hij verlaagt hoge bloeddruk en verbetert het cholesterolgehalte. Hij opent de luchtwegen bij verkoudheid en griep.

Hij versterkt het geheugen en werkt stimulerend bij onrust, slapeloosheid, prikkelbaarheid en oververmoeidheid. Hij brengt inzicht en ondersteunt de zoektocht naar het innerlijke leven.

 

 

Sugeliet

Ondersteunt bij leukemie en allerlei vormen van kanker, omdat het kwaadaardige celgroei tegengaat. Vermindert kans op besmetting, verbetert bloeddoorstroming, verlicht de geest en biedt bescherming bij uittreding. Prima steen dus bij te sterke spirituele ervaringen, fobieën en twijfels. Helpt om de eigen problemen te zien.

 

 

 
T

Top

 

Naam

Werking

 

 

Thuliet

Geeft levensenergie, creativiteit en moed. Helpt problemen op te lossen en maakt vindingrijk.

 

 

Tourmalijn Roze/Rood

Min of meer als boven maar ondersteunt nu meer de vrouwelijke energie en maakt je bewust van je gevoelens. Helpt eveneens ziektes te overwinnen.

 

 

Toermalijn Watermeloen

Door de verschillende kleuren en mineralen in het kristal, kent de watermeloentoermalijn vele toepassingen. Hij werkt vooral ondersteunend en harmoniserend voor het gehele endocriene stelsel. Hij geeft extra energie aan de geslachtsorganen energie en brengt hij de vrouwelijke en de mannelijke krachten (yin en Yang) in evenwicht. Hij beschermt ons tegen invloeden van buitenaf, verdrijft schuld- en schaamtegevoelens over seksualiteit, stimuleert eerlijkheid en openheid, vitaliseert de geest en brengt inzicht. Hij helpt om oud verdriet los te laten, stimuleert een evenwichtige groei van onze persoonlijkheid en verdrijft bitterheid en negatieve emoties.

Verder begeleidt hij je in het vinden van je spirituele evenwicht, en helpt je om je eigen koers en kern te zoeken. Een perfecte steen voor meditatie en spirituele oefeningen. Hij verhoogt tevens de mogelijkheid om de eigen vermogens te zien en te ontdekken en die vervolgens te versterken. Ook een zeer goede steen om het licht in jezelf te vinden!

 

 

Toermalijn Zwart

Bij haaruitval, depressies, angsten, duizeligheid en evenwichtsstoornissen. Werkt bij computer en energiestraling, bij negatieve gedachten, stress en zware belasting, is ontspannend en geeft doorzettingsvermogen. Heeft een grote geneeskracht en is beschermend. Houdt alle vormen van negatieviteit weg. Helpt zieken te genezen en geeft vitaliteit. Is één van de beste stenen om te aarden!

 

 

Toermalijnkwarts

Tegen depressies, angsten, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, hyperventilatie, stotteren, wratten en gordelroos.

 

 

Topaas

Werkt uitstekend tegen hartinfarcten, vernauwde bloedvaten, suikerziekte, spataderen, aambeien, trombose, open benen, leverziekten, spataderen, bloedneuzen, darmpijnen, slapeloosheid door uitputting, uitputting algemeen en helpt smaak terug te geven. Activeert de intuďtie. Goed voor de lever en bij geheugenzwakte. Stimuleert het hoger bewustzijn en trouwe vriendschappen. Verscherpt het verstand. Stimuleert de bloedsomloop.

 

 

Turkoois

Helpt tegen opvliegers, de ziekte van Pfeiffer, reuma, gewrichtsproblemen, prostaatziekten, aandoeningen aan de luchtwegen, kanker, pijn, ziekten door tekort aan voedingsstoffen en stoornis in doorbloedingen. Beschermd verder tegen ongeluk, brengt harmonie in het huwelijk, helpt niet verwerkte emoties op te lossen, bevorderd goede relaties en schenkt welzijn en geluk. Als de steen verkleurt, verliest hij zijn kracht.

 

 

Tijgerijzer

Schenkt levenswil in moeilijke situaties. Verhoogt het ijzer -en zuurstofgehalte in het bloed en helpt om te aarden.

 

 

Tijgeroog

Goede steen voor het zenuwstelsel. Helpt tegen zenuwachtigheid door materiele problemen, bronchitis, astma, verkoudheid, hyperventilatie, versterkt de darmen, de vitaliteit en het zelfbewustzijn. Straalt zachte energie uit en is dus zeer geschikt voor kinderen. Stimuleert verder de kracht in jezelf, is spiritueel beschermend en helpt tegen negatieve invloeden.

 

 

 
U

Top

 

Naam

Werking

 

 

Unakiet-epidoot

Een prima steen voor het gevoel. Het geeft geduld, helpt bij leerproblemen, zware ziektes, en klachten aan het immuunsysteem, zoals HIV and AIDS, helpt tegen infecties, herstel na ziekte, gebrek aan conditie, galtekort, braakneigingen en wilszwakte. Versterkt de maag, de lever, de geest en geeft geduld. Helpt dromen te verwezenlijken en vergroot het prestatievermogen.

 

 

Uvaroviet

De edelsteen heeft dezelfde eigenschappen als alle andere granaten maar door de aanwezigheid van het element chroom krijgt hij er nog een aantal kwaliteiten bij. Hij brengt evenwicht in de waterhuishouding van het lichaam en bevordert de afvoer bij waterzucht. Hij helpt bij de afvoer van nierstenen en -gruis. Hij ondersteunt het hart, brengt rust en verbetert de bloedsomloop. Hij bevordert een gezonde nachtrust. Uvaroviet vermindert grote angsten, overgevoeligheid en neerslachtigheid, hij herstelt en ondersteunt de geestelijke activiteiten. Hij brengt de geest tot rust en geeft de kracht om positieve oplossingen te vinden. Deze edelsteen brengt op een positieve en toch krachtige wijze het spirituele in de mens tot ontwikkeling. Hij kalmeert als men op paranormaal gebied de weg kwijt is.

Uvaroviet is een edelsteen die het best op harthoogte gedragen kan worden, omdat hij rust en kalmte geeft. Door zijn groene kleur kan hij ook op het hoofd gedragen worden om de geest rechtstreeks te voorzien van rustgevende en kalmerende energie.

 

 

 
V

Top

 

Naam

Werking

Valkenoog

Is goed voor de luchtwegen en helpt daardoor prima bij ademnood, maar ook bij oogziekten, irritatie aan de ogen en tegen pijn. Het verzacht ontstekingen, geeft eigenwaarde en doet helderder denken en waarnemen.

 

 

Verdeliet

Verdeliet is een ideale edelsteen voor mensen met suikerziekte, omdat chroom de energiedoorstroming naar de pancreas positief beďnvloedt. Hij regelt de suikerafscheiding in de urine en vermindert abnormaal dorstgevoel. Hij verbetert de opname van vetstoffen. Door de aanwezigheid van het element ijzer stimuleert hij het hart, de lichaamscellen en de voedselopname. Hij bevordert het herstel na een ziekte en vermindert bloedarmoede en bleekheid. Hij helpt doorgaans ook bij pijnlijke menstruatie. Verder werkt hij in op de zenuwbanen en herstelt hij de energie die nodig is voor een goede werking van het neurovegetatieve systeem. De steen werkt inspirerend en trekt voor de drager overvloed en welzijn aan. Hij versterkt het bewustzijn e stimuleert het optimisme. Hij helpt bij het oplossen van geestelijke problemen. Hij reinigt en kalmeert de overbelaste geest, brengt evenwicht en stimuleert nieuwe ideeën en mogelijkheden. Hij bevordert de concentratie en harmoniseert de werking van de hersenen.

Het is een harmoniserende edelsteen die het ontdekken van de eigen spirituele mogelijkheden bevordert. Hij verfrist en verheldert de geest en stimuleert meditatie en spiritueel werk. Hij versterkt de intuďtie en bevordert de concentratie bij meditatieoefeningen.

De energie van de groene toermalijn wordt door de planten bijzonder gewaardeerd. Een scheutje water waarin een stukje groen toermalijn heeft gelegen, doet verzwakte of beschadigde exemplaren weer tot leven komen. Een stukje groene toermalijn bij de plant leggen, geeft hetzelfde resultaat. Verdeliet is een steen die het best op het hartchakra gedragen kan worden. Men moet er wel op letten dat de energie niet te sterk overkomt, en de steen kan beter niet 's nachts worden gedragen. Bij meditatie en spiritueel werk is het goed zich te omringen met zeven kleine brokjes groene toermalijn om hulp en ondersteuning te krijgen en de sfeer positief te beďnvloeden.

 

 

Versteend hout

Helpt tegen artritis, griep, reuma en stofwisselingsproblemen. Ondersteund het afvallen. Goede steen om te kunnen aarden, te leren spreken vanuit het hart en voor hen die beginnen met mediteren.

 

 

Vuur opaal

Bij griep, verkoudheid en gebrek aan energie. Verheft het normale bewustzijn tot een kosmisch bewustzijn. Sterkt het innerlijke wezen.

 

 

 
W

Top

 

Naam

Werking

 

 

Watermoelen Toermalijn

Door de verschillende kleuren en mineralen in het kristal, heeft de watermeloentoermalijn vele en toch specifieke mogelijkheden. Zo ondersteunt en harmoniseert hij in hoge mate het endocriene stelsel. In het bijzonder geeft hij de geslachtsorganen energie en brengt hij de vrouwelijke en de mannelijke krachten in evenwicht. Hij beschermt tegen de wisselende invloeden van de buitenwereld.

Hij verdrijft schuld- en schaamtegevoelens over seksualiteit. Hij stimuleert eerlijkheid. Hij vitaliseert de geest en brengt inzicht. Hij lost oud verdriet op en stimuleert evenwichtige groei van de persoonlijkheid zonder bitterheid of negatieve emoties.

Hij begeleidt iemand in het vinden van zijn spirituele evenwicht, om zijn eigen koers en kern te zoeken. Deze edelsteen werkt positief bij meditatie en spirituele oefeningen. Hij verhoogt de mogelijkheid om de eigen vermogens te zien en die te versterken; hij stimuleert het vinden en behouden van het 'licht in zichzelf'.

 

 

 
Z

Top

 

Naam

Werking

 

 

Zirkoon

Door de aanwezigheid van het element zirkonium heeft deze steen enkele uitzonderlijke eigenschappen die de energiedoorstroming naar de hypofyse, de schildklier en  bijnieren stimuleren. Zirkoon ondersteunt de goede werking van de vrouwelijke en  mannelijke geslachtsorganen. Hij heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. Hij helpt bij speekselklierontsteking, bij oog- en oorproblemen. Hij zorgt ervoor dat de  bloedvaten in de buik goed functioneren. Hij werkt positief op de blaas, de prostaat en  de teelballen. Zirkoon stimuleert het reinigingsproces van de lever, zowel lichamelijk als geestelijk.

Hij beďnvloed ons droomdenken en onze denkbeelden. Hij begeleidt ons in onze dromen en helpt ons onze dromen te herinneren. Hij versterkt de geest en de geestelijke vermogens, werkt opwekkend en verbetert het gericht denken. Het is een steen voor  geestelijke wijsheid.

Zirkoon is een edelsteen die mensen begeleidt bij uittredingen en op astraal gebied. Hij verstevigd de verbinding met astrale wezens en geeft bescherming in de spirituele wereld. Hij kan betovering verbreken en beschermd tegen alle negatieve spirituele invloeden.

Een gekleurde zirkoon kan men het beste in een ring dragen, omdat hij op die manier ons hele aura bestrijkt. We bewegen voortdurend en gaan met onze handen per dag zeker enkele malen van het hoofd naar de voeten. Op die manier reinigen en beschermen we ons lichaam. Een zirkoon kan ook op de hoogte van de lever gedragen worden, omdat die de energie rechtstreeks kan opnemen.

 

 

Zoiziet Robijn

Zoals bij de Robijn, echter met een extra werking. Werkt bij een te zwakke hartslag, krampen in onderbuik, beschermd tegen miskramen, werkt vitaliserend, geeft moed en wilskracht. 

 

 

Zonnesteen

Werkt tegen tandbederf, rugklachten, hernia, ontkalking, spierverzwakking, sombere gedachten, jodium tekort, eczeem, psoriasis, acne en zwangerschapsproblemen. Brengt je verder in contact met je hogere zelf.

 

 

 
 
Copyright 2015 ~ Praktijk-Tara ~ All rights reserved